Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набуття чинності норм про відповідальність за використання сільгоспділянок без затверджених проектів може бути відстрочене

15 грудня 2011, 15:05
3470
0
Реклама

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 9585що передбачає зміну термінів набуття чинності окремих положень Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно збереження родючості грунтів".

Відповідно до Закону, використовувати земельні ділянки сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва можливо за умови наявності затверджених проектів землеустрою. Ці проекти повинні забезпечувати еколого-економічне обгрунтування сівозміни і впорядкування угідь, а також передбачають заходи по охороні земель. Використання земельних ділянок площею понад 100 гектарів без таких проектів землеустрою, спричиняє за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу.

Відповідно до Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно збереження родючості грунтів", положення про адміністративну відповідальність за використання сільгоспділянок без затверджених проектів повинні набути чинності 1 січня 2012 року.

Законопроектом пропонується відстрочити до 1 січня 2013 року набуття чинності положень про відповідальність за порушення таких правил землеустрою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини