Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд держмайна оголосив про приватизацію двох обленерго

14 грудня 2011, 14:06
132
0
Реклама

Згідно інформації Фонду держмайна оголошений конкурс про продаж 50% акцій ВАТ "Винницаоблэнерго", початкова вартість яких складає 167 650 тис. грн.., і 45% акцій ВАТ "Черновцыоблэнерго", які оцінені в 65 000 тис. грн.

Умови конкурсів передбачають, що на приватного інвестора покладаються зобов'язання забезпечити стійку і ефективну роботу суспільств завдяки технічному розвитку (переозброєнню), модернізації і будівництву електричних мереж і устаткування.

Крім того, пропоновані умови продажу покладають на приватного інвестора зобов'язання в соціальній і природоохоронній діяльності суспільств, які забезпечать захист трудових і соціальних прав їх працівників і збереження довкілля за рахунок виконання вимог по охороні повітря і водного басейнів, охороні і раціональному використанню земель і поводження з відходами.

В цілях забезпечення контролю держави за майном і платоспроможністю суспільств умови продажі покладають на приватного інвестора обов'язок погоджувати з Фондом державного майна питання зміни розміру статутного капіталу, перетворення суспільств, а також питання відчуження майна суспільств, балансова вартість якого перевищує 25% вартості їх активів.

Для збільшення надходжень до державного бюджету інвестор зобов'язується за підсумками фінансово-господарської діяльності суспільств в 2011 році направити частину чистого прибутку в розмірі не менше 30 відсотків на виплату дивідендів і перерахування до державного бюджету дивідендів, нарахованих на придбаний в процесі приватизації пакет акцій суспільств, яким володіла НАК "Енергетична компанія України" і держава в особі Фонду державного майна України до його продажу.

Конкурс з продажу пакету акцій ВАТ "Винницаоблэнерго" відбудеться 03.02.2012 року в 11.00, конкурс з продажу пакету акцій ВАТ "Черновцыоблэнерго" 07.02.2012 року в 11.00.

ФГИ організовує online- трансляцію цих конкурсів через свій веб-сайт.

За інформацією прес-служби ФГИ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини