Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держмитслужба затвердила Інструкцію проведення попереднього документального контролю товарів, що ввозилися

13 грудня 2011, 18:00
3597
0
Реклама

З метою реалізації постанов Кабміну № 1030, 1031 від 05.10.2011 р., що стосуються попереднього документального контролю в пунктах пропуску через держкордон, Держмитслужба своїм наказом № 1027 від 05.12.2011 р. затвердила Інструкцію по організації роботи посадовців митних органів при здійсненні попереднього документального контролю, яка почне діяти з 15.12.2011 р.

Вказана Інструкція підлягає застосуванню при документальному контролі товарів, що підлягають санітарно-епідеміологічному, ветеринарно-санітарному, фітосанітарному, екологічному контролю і контролю за переміщенням культурних цінностей при їх ввезенні на митну територію України, у тому числі з метою транзиту.

Попередній документальний контроль відносно товарів, які визнані в установленому порядку гуманітарною допомогою, проводитися не буде. Крім того, при попередньому документальному контролі не перевірятиметься наявність маркіровки дерев'яних пакувальних матеріалів, супроводжуючих товари.

При виявленні: ушкодження упаковки, яка безпосередньо контактує з товаром; закінчення терміну придатності товару; ознак псування товару (наявність в транспортному засобі комах, невластивого для товару запаху і тому подібне); невідповідності транспортних засобів, якими перевозяться небезпечні вантажі, вимогам екологічної безпеки (для автомобільного транспортного засобу), - попередня документальна перевірка припиняється і приймаються заходи по залученню до перевірки посадовців відповідних контролюючих органів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини