Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ILF супроводжують реформу

13 грудня 2011, 11:51
289
0
Реклама

Споживча кооперація є системою споживчих суспільств, їх союзів різного рівня і створених ними підприємств. На сьогодні до складу цієї системи входить більше 5 тисяч організацій і підприємств.

Діяльність споживчої кооперації регулюється в основному Законом України "Про споживчу кооперацію", який був прийнятий ще в 1992 році і за майже 20 років дії не зазнав яких-небудь істотних змін.

У травні цього року Центральним союзом споживчих суспільств (Укоопспілка) була створена Комісія з питань реформування, основним завданням якої є пошук рішень для реформування системи. Проте після того, як стало очевидним, що реформувати споживчу кооперацію неможливо без внесення змін до чинного законодавства, було прийнято рішення про залучення юридичного консультанта, який би на професійному рівні супроводжував процес реформи. В результаті проведення тендеру таким консультантом була обрана Юридична фірма ILF.

Для супроводу проекту ILF були створені два розширені робочі гурти.

Перша група проводить аудит структури і активів споживчої кооперації України, а також розробляє нову модель організації її господарської діяльності. Окрім юристів, до складу цієї групи увійшли експерти фірми по бізнес-плануванню, фінансові аналітики і інвестиційні консультанти. Також членом групи є г-ин Яцек Аустенексперт ЄБРР і консультант ILF з питань стратегічного планування і інвестиційного розвитку. Керує робочою групою асоційований партнер ILF Олена Пархоменко.

Друга група експертів ILF покликана розробити юридичну модель реформи і проекти змін в законодавство, які потрібні для здійснення реформи. До складу цієї групи увійшли практикуючі юристи фірми, а також відомі учені-юристи : Ірина Селиванова, Інна Спасибо-Фатеева, Ірина Кучеренко. Керує роботою групи старший юрист ILF Антон Зинчук. Зокрема, за участю експертів цієї групи були розроблені Основні принципи подальшого реформування споживчої кооперації України, документ, який визначає основні моменти діяльності споживчої кооперації, вимагаючі реформування в першу чергу. 30 листопада 2011 року на засіданні Ради Укоопспілки цей документ був прийнятий за основу.

Загальне керівництво проектом здійснює керівний партнер ILF Тетяна Гавриш.

За інформацією прес-служби ILF

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини