Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначена процедура здійснення обов'язкового техконтроля для сільгосптехніки

12 грудня 2011, 18:00
3667
1
Реклама

Кабінет Міністрів України схвалив постанову "Про затвердження Порядку здійснення обов'язкового технічного контролю тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів".

Зокрема, цим Порядком визначається процедура здійснення обов'язкового технічного контролю тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів, зареєстрованих інспекціями державного технічного нагляду Заради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій або Держсільгоспінспекцією та її територіальними органами, у результаті якого встановлюється їх справність та придатність до експлуатації або неможливість такої експлуатації.

Крім того зазначено, що дія цього Порядку поширюється на суб' єктів господарювання та фізичних осіб, які є власниками зареєстрованих інспекціями машин або уповноваженими ними особами, та на суб' єктів господарювання, уповноважених здійснювати контроль.

Також Порядком визначено, що Інспекції за погодженням з місцевими держадміністраціями щороку до 31 грудня складають зведений графік здійснення контролю машин, який доводитися до відома власників машин та оприлюднюється у місцевих засобах масової інформації за десять днів до качану здійснення контролю, який здійснюється щороку з 15 січня до 15 грудня. Разом з тим, в Порядку зазначено документи, які необхідні для проходження контролю, її процедуру, вимоги до стану транспортного засобу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини