Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У патентне законодавство хочуть ввести нові норми

9 грудня 2011, 16:44
1155
0
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 9551що вносить зміни в Закон "Про охорону прав на промислові зразки" відносно удосконалення деяких питань видачі і захисту патентів. Законопроект поданий народним депутатом Юрієм Кармазиным (НУ-НС).

На думку авторів проекту, на сьогодні реально не проводитися експертиза патенту на новизну і індивідуальність, що призводить до можливості маніпулювання патентним законодавством.

У Закон пропонується ввести норми про обов'язкове проведення перевірки на новизну і індивідуальність, а також закріпити можливість третих осіб до видачі патенту заявити про те, що патент може порушити їх права.

Також законопроектом передбачена можливість подачі єдиної заявки на необмежену кількість промислових зразків, якщо вони відносяться до одного класу. Нагадаємо, що на сьогодні заявка повинна подаватися відносно одного промислового зразка, хоча і може містити його варіанти.

Законопроектом пропонується включати в заявку інформацію хоч би про один виріб, для якого промисловий зразок застосовуватиметься.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини