Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

AstapovLawyers захистила інтереси російського виробника чаю

7 грудня 2011, 16:22
144
0
Реклама

Як встановив Антимонопольний комітет України, ТОВ "Добриня - Дар" в дизайні упаковки чаю вказаної марки використовувало основні графічні і композиційні елементи упаковки чаю "Травневий чай "Царська Корона" і "Травневий "Царська Корона" виробництва ВАТ "Компанія "Травень" (р. Фрязино, Московська обл., РФ) і його дочірнього підприємства в Україні ТОВ "Компанія Травень" (м. Київ). Зокрема, йдеться про розташоване на упаковці об'ємне зображення царської корони і темно-червоний колір основного фону.

Юристи AstapovLawyers надавали консультації з питань стратегії в області захисту товарних знаків і шляхів запобігання подальшим порушенням прав інтелектуальної власності і недобросовісної конкуренції. Крім того МЮГ AstapovLawyers зробила підготовку і подачу заяви про визнання загальновідомим товарним знаком вказані вище композиційні і графічні елементи упаковки. AstapovLawyers також всіляко підтримувала антимонопольне розслідування, займалася збором доказів, а також проведенням опитувань, експертиз і так далі

"Наша компанія має успішний досвід захисту інтересів своїх клієнтів в АМКУ у сфері недобросовісної конкуренції. Так, минулого року, ми відстояли право нашого клієнта УВК "Немирофф" в спорі про змішення споживачем його продукції з продукцією схожого дизайну виробника Люботинского горілчаного заводу" - відмітив Олег МальскийПартнер AstapovLawyers, що очолює практику антимонопольного права.

В результаті розгляду АМКУ зобов'язав ТОВ "Добриня - Дар" (м. Севастополь) припинити фасовки чаю під торговою маркою "Царський чай" в упаковці, що імітує оформлення продукції ТМ "Травневий чай". Також на вимогу комітету, недобросовісний виробник чаю повинен здійснити інвентаризацію залишків спірних упаковок чаю, утилізувати їх і надати відповідні підтверджувальні документи.

За інформацією прес-служби МЮГ AstapovLawyers

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини