Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений Порядок розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності

6 грудня 2011, 16:30
3682
1
Реклама

Наказом Минрегиона № 244 від 21.10.2011 р. затверджений Порядок розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності.

Згідно з Порядком временое споруда для здійснення предпринимательсткой діяльності (ВС) може мати торгове, побутове, соціально-культурне або інше призначення. Воно є одноповерховою спорудою, що виготовляється з полегшених конструкцій з урахуванням основних вимог до споруд, визначених технічним регламентом будівельних виробів, будівель і споруд. Окрім того ВС обов'язково встановлюється тимчасово, без облаштування фундаменту.

Процедура отримання дозволу на розміщення тимчасової споруди проходитиме в 2 етапи.

Спочатку необхідно буде звернутися у виконавчий орган відповідної ради або адміністрації із заявою-запитом (довільної форми) про можливість розміщення ВС. До несу додається ряд документів, а саме: графічні матеріали з вказівкою бажаного місця того, що має в розпорядженні ВС (виконані замовником в довільній формі) і реквізити замовника (найменування, Ф. И. О., адреса, контактна інформація). Цей перелік, відповідно до Порядку, є вичерпним.

Після позитивного рішення про відповідність передбачуваного місцерозташування ВС будівельним нормам, процес прийняття якого повинен зайняти максимум 18 днів, необхідно отримати паспорт прив'язки ВС - основний дозвільний документ.

Для оформлення паспорта прив'язки ВС заявникові слід звернутися в орган містобудування і архітектури з відповідною заявою і проектними документами. Його оформлення повинне зайняти не більше 10 днів з дня отримання заяви. Для цієї процедури містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки не надаються.

Порядок містить вичерпний перелік підстав для відмови в оформленні паспорта : непредставлення повного пакету документів і надання недостовірних даних.

Для розміщення поряд зі ВС холодильного і інше устаткування яких-небудь дозволів не потрібно, але при цьому загальна площа, займана таким устаткуванням, не може перевищувати 25% площі ВС.

Слід зазначити, що дія Порядку не поширюється на розміщення ВС на землях з особливим режимом використання.

Порядок набуде чинності з дня його офіційної публікації, при цьому документація по установці ВС, видана до його набуття чинності, дійсна до закінчення її терміну дії.

Нагадаємо, з внесенням змін до Закон "Про благоустрій населених пунктів" скасовані повноваження сільських, селищних і міських рад в частині надання дозволу на розміщення на території об'єктів благоустрою будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торгового і іншого призначення.

Частина 4 ст.28 Закону "Про регулювання містобудівної діяльності" передбачено, що розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності здійснюється в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади з питань будівництва, містобудування і архітектура, тобто Минрегионом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини