Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зареєстрований ще один законопроект про депозитарну систему

6 грудня 2011, 14:10
817
0
Реклама

У Верховній Раді представлений для розгляду законопроект № 9428-1 про депозитарну систему України, розроблений спільно народним депутатом Сергієм Терехиным (БЮТ) і Професійною асоціацією реєстраторів і депозитаріїв. Проект розроблений як альтернативний урядовому, оскільки останній, за твердженням Асоціації, приведе до порушень прав власності на цінні папери і монополізації ринку депозитарної діяльності, що загрожує системною фінансовою кризою.

За проектом № 9428-1 Центральний депозитарій є юридичною особою, яка створюється і функціонує в організаційно-правовій формі непідприємницького суспільства. Така форма дозволить уникнути корпоративних конфліктів і незаконних спроб дістати над ним контроль.

Нагадаємо, відповідно до законопроектом КМУ Центральний депозитарій цінних паперів засновується у формі публічного акціонерного товариства.

Альтернативний урядовому законопроект про депозитарну систему передбачає одночасний облік прав на цінні папери і прав по цінних паперах депозитарними установами і здійснення клірингу виняткове ЦД. І те, і інше відзначається експертами як прогресивні нововведення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини