Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін змінив порядок дотування працедавців, що працевлаштовують інвалідів

6 грудня 2011, 08:45
1798
0
Реклама

Постановою № 1234 від 23 листопада 2011 р. Кабмін виклав в новій редакції Порядок надання дотацій працедавцеві на створення робочих місць для інвалідів.

Відповідно до нового порядку розширений круг суб'єктів, яким дотації отримати не вдасться. Зокрема, в їх число потрапили працедавці, відносно яких за останні три місяці застосовані фінансові санкції у зв'язку з наявністю заборгованості по сплаті податків і зборів, єдиного внеску, або адміністративно-господарські санкцій за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів.

Дотацію не зможуть отримати також працедавці, які впродовж останнього року скоротили чисельність працюючих інвалідів більш ніж на 10 відсотків.

Дещо змінився і перелік документів, які необхідно подати охочим отримати дотацію. Так, обов'язковою буде подача довідки, виданої центром зайнятості, про те, що скорочення чисельності інвалідів по професії (спеціальності), на яку працевлаштується безробітний інвалід, впродовж останнього року більш ніж на 10 відсотків не робилося, а також довідку органів податкової служби про відсутність на день звернення заборгованості по сплаті податків і зборів

З набуттям чинності нової редакції Порядку, документи для отримання дотації подаватимуться не в центр зайнятості, а в територіальне відділення Фонду соціального захисту інвалідів. Питання про дотування, ймовірно, розглядатиметься швидше, оскільки відсутня стадія вивчення документів центром зайнятості.

Порядком передбачені нові критерії для числення граничних розмірів дотації, а також встановлений термін повернення дотації у разі дострокового припинення трудового договору.

Нова редакція документу набуде чинності з дня офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини