Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ поставив питання учасникам телекомунікаційного ринку

5 грудня 2011, 13:48
144
0
Реклама

В ході дослідження АМКУ має намір з'ясувати, як мінявся стан конкуренції упродовж декількох років, тенденції розвитку конкуренції, наявність або відсутність ознак монополізації і подальші перспективи розвитку. Для об'єктивного вивчення ситуації АМКУ направив запити про надання необхідної інформації учасникам ринку.

Як відмітив заступник голови АМКУ Михайло Русинськийосновне завдання Комітету в цьому напрямі - запобігання порушенням конкурентного законодавства.
В ході заходу фахівці АМКУ роз'яснили представникам бізнесу найбільш актуальні питання, що виникли у зв'язку з отриманням запитів.
Як підкреслила заступник Голови АМКУ Лариса Колесникуся належним чином оформлена інформація конфіденційного характеру використовуватиметься згідно з вимогами законодавства, оброблятиметься і зберігатиметься в особливому режимі.

В той же час, ті суб'єкти господарювання, які не устигають вчасно надати в органи АМКУ прошену інформацію, мають право завчасно звернутися з клопотанням про продовження терміну. У відповідному зверненні слід вказати причину і дату, до якої буде надана інформація. "Ми завжди йдемо назустріч бізнесу, але учасникам ринку також треба пам'ятати, що не слід зловживати своїми правами. Наші стосунки повинні будуватися за принципом паритетності"- відмітила Лариса Колесник.

Окрім відповідей на питання, які містилися у відповідних запитах, АМКУ чекає отримати від учасників ринку письмову інформацію про проблеми галузі, які впливають на розвиток конкуренції, і бачення шляхів їх рішення.

"Ми звертаємося до учасників ринку з проханням надавати нам будь-яку інформацію, яка може допомогти при комплексному дослідженні ринку. За результатами дослідження, АМКУ напрацює пропозиції по розвитку конкуренції на ринках програмної послуги і вживатиме конкретні заходи реагування на виявлені проблеми "- підкреслив Михайло Русинський.

Присутній на круглому столі директор Телекомунікаційної палати України Костянтин Грицак відмітив, що асоціація погоджується з дружнім режимом співпраці з АМКУ і готова дієво допомагати у зборі інформації.

За інформацією прес-служби АМКУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини