Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Національна комісія регулювання електроенергетики запропонувала схеми врегулювання взаємин між компаніями, що енергозабезпечують, і ОСМД

1 грудня 2011, 16:00
908
0
Реклама

Своїм розпорядженням від 28.11.2011 № 215-р НКРЕ зобов'язала ліцензіати по постачанню електричною енергією за регульованим тарифом і ліцензіати по передачі електричної енергії місцевими (локальними) електричними мережами врегулювати взаємини власників квартир (жителів) багатоквартирних житлових будинків з компаніями, що енергозабезпечують.

На вибір запропоновано декілька схем для використання сторонами. Так, наприклад, постачання електричною енергією багатоквартирного будинку може здійснюватися за правилами, згідно з якими між компанією, що енергозабезпечує, і власником квартири (жителем) полягає договір про користування електричною енергією згідно Правилам користування електричною енергією для населення. Одночасно з цим полягає другий договір між компанією, що енергозабезпечує, і Жеком (іншим управителем) на постачання електричною енергією для електрозабезпечення технічних цілей (роботи ліфтів, насосів), освітлення дворів, і так далі. При цьому управитель повинен забезпечити установку за власний рахунок лічильника електроенергії для підрахунку витрат на забезпечення технічних цілей.

НКРЕ рекомендує об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків (житлово-будівельним кооперативам) приймати рішення відносно обраною мешканцями багатоквартирного житлового будинку однієї з вищезгаданих схем врегулювання взаємин.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини