Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент знову ветував закон про зміни до Житлового кодексу за визначенням житлової і нежитлової площі

1 грудня 2011, 15:47
1730
1
Реклама

Як повідомляє офіційний сайт Президента, Глава держави знову ветував Закон "Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР відносно визначення житлової і загальної площ об'єкту житлової нерухомості", яким визначаються поняття житлової і нежитлової площі.

Причиною ветування названа неприпустимість збільшення квартплати. На думку Президента, оподаткування квартир, лоджій і балконів повинно відповідати принципу соціальної справедливості, тоді як Закон, що поступив на підписання, закріплює підхід, згідно з яким багатіші верстви населення опиняються в привілейованому положенні.

"Незважаючи на ті, що загальна площа нерухомості, яка знаходиться у володінні таких громадян, може бути у вражай більшою, ніж та, якою володіють незаможні громадяни, площа, з якої сплачується податок, може майже не відрізнятися"- вважає Глава держави.

Ветованим Законом житлову площу пропонувалося визначити як суму площі житлових кімнат, без урахування площі кухні, коридорів, ванних кімнат, вбудованих шаф і інших підсобних приміщень.

Загальна площа відповідно до його норм - це сумарна площа житлових і підсобних приміщень (включаючи лоджії, балкони, веранди і тераси), площа яких підраховується по встановлюваних центральною виконавчою владою коефіцієнтах.

Причиною першого ветування стало встановлення в Законі заборони на надання в житлових будинках приміщень для потреб "виробничого"а не "промислового" характеру, що дало основу тлумачити таку заміну як неможливість улаштувати в квартирах офіси, аптеки, перукарні і т.п . Зауваження, висловлені при першому ветуванні, парламент врахував при ухваленні Закону.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини