Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд готується обмежити допомогу на дітей деяким неповним сім'ям

30 листопада 2011, 17:15
2871
33
Реклама

Кабінет Міністрів представив на розгляд парламенту законопроект № 9516, що пропонує обмежити виплату допомоги на дітей деяким самотнім матерям, самотнім усиновлювачам, а також матері (батьку) у разі смерті другої з батьків дитини.

Зокрема, така допомога, згідно з документом, не виплачуватиметься, якщо середньомісячний сукупний дохід сім'ї перевищуватиме певну величину. Ця величина розраховується як сума прожиткових мінімумів на кожного з дітей до 18 років, виховуваних в сім'ї, а також середньої зарплати на кожного іншого члена сім'ї ( у тому числі - на учня до 23 років) для працівників, зайнятих в галузях економіки.

При цьому прожиткові мінімуми для дітей беруться в розмірі, діючому на момент звернення по допомогу, а середня зарплата - за місяць, передуючий періоду, за який обчислюється дохід.

Чинне законодавство подібних обмежень не містить.

Окрім сказаного, проектом КМУ має намір змінити мінімальний розмір допомоги по вагітності і пологам. На сьогодні допомога надається у розмірі середньомісячного доходу (стипендії, грошового забезпечення, допомоги по безробіттю), але не може при цьому бути менше 25% прожиткового мінімуму для працездатної особи.

Уряд планує, щоб вона була не меншою, ніж різниця між прожитковим мінімумом на працездатного і середнім місячним доходом однієї людини в сім'ї (точніше - середньомісячним сукупним доходом сім'ї, розрахованим на місяць і на одну людину) за попередні шість місяців.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини