Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Упрощенцев" пропонують звільнити від обов'язку ведення первинної документації

30 листопада 2011, 16:20
2356
3
Реклама

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 9504 авторства Наталії Королівської (БЮТ), що пропонує внести чергові зміни Податковий кодекс.

Проектом пропонується відмінити обов'язок платників єдиного податку першої і другої груп, а також третьої групи, ПДВ, що не є платниками, вести облік прибутків, витрат і інших показників на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності.

На думку розробника, норми п.п. 296.1.1. НК, що передбачають, що вищезгадані суб'єкти ведуть книгу обліку прибутків шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, віддзеркалення отриманих прибутків, вступають в протиріччя з нормами статей 16, 44, 85 Податкового кодексу про облік прибутків, що зобов'язують вести первинну документацію.

У пояснювальній записці до законопроекту також вказується, що формування податкової звітності фізичними особами-підприємцями, що обрали спрощену систему оподаткування, ніяк не пов'язано зі змістом прибуткових первинних документів, оскільки єдиний податок не нараховується, а сплачується по ставках. Розмір податку залежить тільки від виду господарської діяльності в межах певних груп платників, а сума доходу, яка вказується в звітності предпринимателя-упрощенца, не пов'язана з прибутковими документами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини