Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді пропонують "озброїти" прокурорів ще однією мірою прокурорського реагування

29 листопада 2011, 13:00
1522
0
Реклама

Народний депутат Віктор Шемчук (НУНС) вніс в Раду законопроект № 9499 про повноваження прокурора по попередженню порушень закону.

Автор проекту має намір розширити круг можливих заходів прокурорського реагування. Зокрема, передбачити для прокурора можливість вносити "застереження про неприпустимість порушення закону посадовцями і громадянами". Відповідні зміни запропоновані в статтю 20 Закону "Про прокуратуру".

Як відомо, на сьогодні Закон передбачає такі заходи реагування прокурора на виявлення порушень законодавства як протест, представлення, припис, порушення кримінальної справи.

Пропоноване застереження стоїть осібно в цьому ряду. Якщо усі інші можуть мати місце тільки вже при готівковому правопорушенні, то застереження виноситься до здійснення правопорушення. Відповідно до проекту воно може мати місце у випадках наявності у прокурора даних про підготовлюване правопорушення.

Застереження прокурора повинне містити попередження про те, що певні підготовлювані дії не можуть бути здійснені, оскільки є правопорушенням, а також відомості про можливу відповідальність.

При невиконанні вимог застереження, особи, яким воно було оголошене, притягуються до відповідальності на підставах і в порядку, передбаченому законом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини