Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Довідки про банкрутство видають за новими правилами

28 листопада 2011, 09:04
6636
10
Реклама

25 листопада 2011 р., набув чинності наказ Мінюсту №3305/5 від 11.11.2011 р., яким затверджений новий Типовий стандарт надання адміністративної послуги з видачі довідок з Єдиної бази даних про підприємства, відносно яких збуджено провадження у справі про банкрутство.

За новим Стандартом вказана довідка видаватиметься виключно відносно юридичної особи або фізичної особи - підприємця, що подає запит на отримання довідки.

Якщо раніше фізособи-підприємці повинні були вказувати в запиті свій ідентифікаційний код, то тепер доведеться вказати номер і дату запису в ЕГР юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців про проведення державної реєстрації. А ось правові підстави отримання довідки з набуттям чинності Стандарту вказувати вже не буде нужди.

Новим Стандартом передбачається, що заява про видачу довідки оформляється на бланку заявника (для фізосіб-підприємців за наявності), підписується заявником (для юрособ - керівником) і скріплюється друком.

Приблизно у два рази скорочені загальні терміни відповіді територіальних органів з питань банкрутства, замість діючих 30 календарних днів з дня отримання запиту, - 10 робочих днів, без прив'язки до терміну, необхідного для додаткового вивчення інформації відносно запиту.

А ось підстави для відмови у видачі довідки розширили. Новою основою є подача запиту в територіальний орган з питань банкрутства відносно боржника, який зареєстрований не на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

Відомостей в довідці також стане більше, зокрема, з'явиться більше інформації відносно боржника: основний код діяльності по КВЕД і форма власності.

Скаргу відносно порушень норм Стандарту зацікавлені суб'єкти зможуть подавати не начальникові Департаменту з питань банкрутства, а у відповідне управління юстиції або безпосередньо само Міністерство юстиції.

Примітно, що новий Стандарт нічого не згадує про можливість отримання копії довідки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини