Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ визначив порядок числення стажу, що надає право деяким працівникам на допомогу при виході на пенсію

23 листопада 2011, 17:00
16159
0
Реклама

Сьогодні, 23 листопада 2011 року, Кабінет Міністрів України, як повідомляє офіційний сайт КМУ, своєю постановою ствердив порядок числення страхового стажу, що надає право на призначення одноразової грошової допомоги і її виплати.

Виплата такої допомоги при виході на пенсію працівників освіти, охорони здоров'я, культури, соціального забезпечення, спортсменів і артистів передбачена Законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

При цьому мають бути дотримані наступні умови: вказані особи повинні пропрацювати в закладах і установах державної або комунальної форм власності на посадах, що надають право на отримання пенсії за вислугу років відповідно до Законом "Про пенсійне забезпечення"); повинні досягти пенсійного віку і мати страховий стаж чоловіка - 35 років, жінки - 30 років. Вони також не повинні отримувати яку-небудь іншу пенсію.

Порядок числення стажу, що надає право на отримання одноразової допомоги і механізм виплати допомоги згідно із законом визначаються порядком, встановленим урядом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини