Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують відмовитися від системи "бонус-малус" при страхуванні громадянської відповідальності автомобілістів

22 листопада 2011, 10:40
958
0
Реклама

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 9462, яким правове регулювання страхування громадянської відповідальності власників наземних транспортних засобів пропонують істотно змінити.

Зокрема, авторами законопроекту (Андрій Пінчук (ПР), Олександр Єдиний (ПР), Олександр Клименко (НУНС) та ін.) запропоновано виключити з Закону "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" усі норми, що стосуються системи "бонус-малус"що заохочує страхувальників, з якими не сталося жодного страхового випадку, зменшенням їх страхової премії і що "штрафує" порушників ПДД надбавками до страхової премії. Основною метою системи є підвищення зацікавленості в акуратному водінні, поліпшення обліку індивідуальних ризиків. Крім того, використання системи може служити знаряддям маркетингової політики страхової компанії.

На думку розробників проекту, система "бонус-малус", не може діяти у зв'язку з введенням єдиного типу полісу. Нагадаємо, Законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно дорожньо-транспортних подій і виплати страхового відшкодування" залишений тільки один тип договору страхування, при якому застрахованим є конкретний автомобіль і будь-яка кількість водіївкерівників цим автомобілем на законних підставах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини