Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінохоронздоров'я змінило порядок застосування административно-предупредительных заходів Госэпидслужбой

21 листопада 2011, 09:23
1291
0
Реклама

Відповідно до наказом Мінохоронздоров'я від 30.08.2011 № 545 змінена Інструкція про порядок застосування державною санітарно-епідеміологічною службою України административно-предупредительных заходівякій з набуттям чинності змін регулюватиметься порядок застосування административно-предупредительных заходів з низки нових питань.

Зокрема, документ торкатиметься інвестиційній діяльності у випадках, встановлених законодавством, а також заборони виробництва або звернення, вилучення із звернення харчових продуктівхарчових добавок, ароматизаторів, дієтичних добавок, допоміжних матеріалів для переробки харчових продуктів, а також допоміжних засобів і матеріалів для виробництва і звернення харчових продуктів.

Важливим моментом можна назвати виключення з Інструкції норми про те, що основою застосування административно-предупредительных заходів є порушення санітарного законодавства. Норма, що стосується поняття такого законодавства також вилучена нормотворцем.

Розширений перелік питань по яких посадовці санэпидслужбы уповноважені керівникамине зможуть застосовувати админисративно-предупредительные заходи. Окрім тих, що існували раніше обмежень на ухвалення рішення про припинення діяльності підприємстввиконанні технологічних операцій, користуванні транспортом, і обмеженні, тимчасовій забороні або припиненні будівництва, перелік поповнився забороною прийняття рішень про припинення діяльності установ і організацій, об'єктів будь-якого призначення, технологічних ліній, машин і механізмів, користування плаваючими засобами, рухомим складом, літаками, інвестиційній діяльності. Крім всього, вказані посадовці не зможуть також прийняти рішення про обмеження, тимчасову заборону або припинення не лише будівництва, але реконструкції і розширення об'єктів.

По-іншому сформульовані в Інструкції багато з підстав для застосування адміністративно примусових заходів. Так, приміром, якщо раніше тимчасово могли заборонити робити речовини, за відсутності даних їх гігієнічної регламентації і держреєстрації, то тепер заборонити зможуть виробництво хімічних речовин, технологічного устаткування, будівельних матеріалів, біологічних засобів, товарів і іншої продукції, джерел іонізуючих випромінювань у разі відсутності їх гігієнічної регламентації і державної реєстрації, а також, якщо вони визнані шкідливими для здоров'я людей.

А ось будівництво зможуть припинити тільки у разі відступу від проектутоді як раніше ще однією основою було ведення будівництва за проектом, який за результатами державної санітарно, - гігієнічної експертизи отримав негативні відгуки.

Окремим додатком до Інструкції встановлена форма рішення про відновлення діяльності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини