Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як і коли треба застосовувати аутсорсинг юридичних послуг

18 листопада 2011, 11:12
1175
0
Реклама

На конференції президент адвокатської фірми "Династія" Денис Миргородський повідав колегам про особливості взаємодії юридичної служби з локальними юридичними фірмами на прикладі власної компанії, яка знаходиться в Дніпропетровську.

Як помітив пан Миргородський, аутсорсинг з'явився порівняно недавно, в 90-х роках минулого століття в США, як практика американських юристів залучати до рішення різного роду юридичних питань своїх індійських колег, чиї послуги коштували набагато дешевше. За попередніми підрахунками, індійські юристи отримували десь близько 60 $ в годину, коли їх американські колеги за ту ж роботу - 350-600 $. Але на відміну від США, де цей процес досить жорстко регламентований, в Україні такі вимоги доки відсутні, хоча сам аутсорсинг активно використовується. У США, приміром, передбачаються вимоги по декларуванню залучення локальних юридичних фірм.

Аутсорсинг як практика, безумовно, потрібний, адже є випадки, коли залучення локальних юридичних фірм це єдино правильний і логічний вихід з ситуації, що склалася. Необхідність використання аутсорсинга виникає з наступних причин:

- коли потрібне знання місцевої практики або ж окремої особи, яка займатиметься виниклою проблемою;

- у разі наявності у корпорації "проекту-занози", який вимагає до себе постійної уваги з боку юристів;

- коли у роздроблених компаній виникає багато локальних конфліктів, які не вимагають особливої уваги, але в той же час доставляють масу занепокоєння із-за постійної необхідності присутності юристів в судах;

- при роботі з іноземними компаніями;

- коли у локальної фірми досить рідкісна спеціалізація (це може бути морське, авіаційне або ж космічне право), і тому її залучення до вирішення питання клієнта є найбільш доцільним і вигідним.

Таким чином, резюмує пан Миргородський, аутсорсинг треба і корисно використовувати у своїй практиці, але не слід забувати, що для успішної співпраці необхідно приймати до відома особливості локальних юридичних фірм, їх практику, інтереси клієнта і нюанси виниклої проблеми.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини