Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова назвала умови розміщення реклами по 20% -ной ставці податку на прибуток

16 листопада 2011, 12:41
1227
0
Реклама

Для застосування п. 160.7 НКщо встановлює 20 % розмір податку на прибуток, при розміщенні реклами про резидента потрібне виконання відразу двох умов. По-перше, виплата від резидента повинна здійснюватися безпосередньо нерезиденту. По-друге, ця виплата має бути за виробництво і поширення реклами про такого резидента. До таких висновків в листі від 07.11.2011 року № 5424/7/15-1217 прийшла ГНСУ.

Виходячи з цього, також були зроблений висновок про те, що до операцій по оплаті резидентом послуг рекламного агентства, також що є резидентомпо виробництву і поширенню реклами про замовника за межами України, п. 160.7 НК не застосовується. Не застосовується цей пункт НК і у разі, якщо рекламне агентство-резидент притягає нерезидентів для виробництва і поширення реклами за межами території України про іншого платника податків.

Згідно п. 160.7 НК резиденти, що здійснюють виплати нерезидентам за виробництво і поширення реклами про такого резидента, при такій виплаті сплачують податок на прибуток по ставці 20 % сум таких виплат за рахунок власних засобів. В той же час, загальна ставка податку на прибуток на сьогодні складає 23 %. Але з суми доходу, що виплачується на користь нерезидента, за загальним правилом, утримується податок в розмірі 15 % виплачуваної суми і за рахунок цієї суми (п. 160.2. НК).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини