Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відбулося засідання Комісії зі зміцнення демократії і затвердження верховенства права

16 листопада 2011, 11:41
78
0
Автор:
Реклама

14 листопада 2011 року відбулося чергове засідання Комісії зі зміцнення демократії і затвердження верховенства права під головуванням народного депутата України Сергія Головатого.

У засіданні взяв участь народний депутат України Юрій Мирошничекорозробник тексту, який був покладений в основу проекту Закону України "Про адвокатуру і адвокатську діяльність", який розглядався Венеціанською комісією.

На порядок денний було винесено розгляд виводів, прийнятих на 88 пленарному засіданні Венеціанської комісії відносно проектів законів "Про адвокатуру і адвокатську діяльність", "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" і "Про свободу мирних зборів", розроблених Комісією. Також учасники розглянули інформацію про результати робочої групи Комісії з реформування прокуратури України.

У своєму виступі на засіданні Василь Кисиль відмітив, що запропоновані Венеціанською комісією зміни в законопроект про адвокатуру враховують інтереси представників різних "поколінь" адвокатівнагадавши також про роботу, яку постійно веде Асоціація юристів України у напрямі реформування адвокатури. Також він виразив надію, що ухвалення нового Закону відбудеться днями, поставивши точку в цьому багаторічному процесі. Сергій Коннов і Сергій Козьяков також дали позитивну оцінку зауваженням Венеціанської комісії з проекту Закону про адвокатуру, вважаючи що вони мають бути враховані в подальшій роботі.

Очікується, що оновлені тексти проектів законів з урахуванням зауважень Венеціанської комісії будуть готові для затвердження Комісією до середини грудня.

За інформацією прес-служби АЮУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини