Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Учасники I Східноукраїнського юридичного форуму - проти реформи адвокатури

15 листопада 2011, 11:40
135
0
Автор:
Реклама

I Східноукраїнський юридичний форум Асоціації юристів України, участь в якому взяли більше 100 юристів зі східних і південних регіонів, завершився дискусійною панеллю на тему реформування адвокатури.

Більшість присутніх адвокатів висловилися проти пропонованих реформ адвокатури. Зокрема, учасники торкнулися положень законопроекту "Про адвокатуру і адвокатську діяльність", який був підготовлений Робочою групою при Вищій кваліфікаційній комісії адвокатури України.

"Я упевнений, що зміни не приведуть до поліпшень"- заявив адвокат адвокат Ігор Голованькерівний партнер АФ "Головань і Партнери". За його словами, чинне законодавство є дуже гнучким. Із скептичним прогнозом погодився і Дмитро Кухнюкдиректор з правових і регуляторних питань ЧАО "Фарлеп-Инвест", телекомунікаційна група Vega. Їх думку підтримали багато колег.

Євгеній Шкребец директор ЮК "Шкребец і партнери", критично висловився проти наміру заборонити здійснення адвокатської діяльності у формі господарського суспільства. За його словами, обмеження організаційно-правових форм адвокатської діяльності є посяганням на свободу і незалежність адвокатури.

Дискусію резюмував Валентин Загарияпрезидент АЮУ і керівний партнер ЮФ "Спенсер і Кауфманн", відмітивши, що реформа адвокатури потрібна, але пропоновані ВККС нововведення не представляються прогресивними: "Ми намагатимемося впливати, щоб, як мінімум, українська адвокатура не стала залежною".

Джерело: ВККА.НІ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини