Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Василь Цушко призвав підприємців до активного обговорення законопроекту про держдопомогу

14 листопада 2011, 15:05
99
0
Реклама

Як відомо, АМКУ у рамках переговорного процесу за проектом укладення Договору про створення зони вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом брав участь в опрацюванні розділу, що стосується державної допомоги.
У цьому проекті був закріплений прийнятий в міжнародній практиці генеральний принцип, згідно з яким будь-яка допомога з використанням державних ресурсів, спотворює або може спотворити конкуренцію, є несумісною з належним функціонуванням Угоди.
Разом з цим, сторони погоджували критерії визначення допустимих видів державної допомоги, а саме: допомога соціального характеру; для сприяння економічному розвитку областей з аномально низьким рівнем життя або областей з високим рівнем безробіття; для ліквідації наслідків природних катаклізмів або виняткових випадків; для сприяння виконанню важливих проектів в інтересах однієї із сторін або для подолання економічної нестабільності однієї із сторін Угоди; для полегшення розвитку певній економічній діяльності або певній економічній області; для сприяння збереженню культури і культурної спадщини.
Україна впродовж трьох років з часу набуття чинності Угоди про створення зони вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом повинна сформувати національне законодавство про державну допомогу і створити відповідний наглядовий орган. Цей орган матиме повноваження давати дозвіл на державну допомогу відповідно до певних критеріїв, а також вимагати повернення державної допомоги, яка була надана незаконно.
З текстом проекту Закону України "Про державну допомогу суб'єктам господарювання" можна ознайомитися по посиланню: http://www.amc.gov.ua/amc/control/uk/publish/article?showHidden=1&art_id=207491&cat_id=45722&ctime=1320418984548.

За інформацією прес-служби АМКУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини