Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд планує надавати аграріям послуги безкоштовного радництва

14 листопада 2011, 14:22
656
0
Реклама

Розпорядженням № 1098-р Кабмін схвалив Концепцію формування державної системи сільськогосподарського радництвареалізувати яку планують до 2015 року. Головною метою Концепції є формування державної системи сільгоспрадництва, що, на думку уряду, приведе до інноваційного розвитку сільського господарства. Метою такого радництва, як убачається з Концепції, являється навчання сільгоспвиробника прибутковому господарюванню.

Розробники констатують, що причиною несистемності надання советнических послуг в сільській місцевості є ненадання державної підтримки в цій сфері.

Для реалізації поставлених цілей планується створити Національний центр сільськогосподарського радництва і обласних (регіональних) советнических служб. Пріоритетним результатом реалізації Концепції є забезпечення соціальними, тобто фінансованими в основному за рахунок бюджетних коштів, советническими послугами, не менше 90% суб'єктів господарювання на селі і сільського населення.

Цікаво, що фінансувати державну систему сільгоспрадництва припускають також за рахунок грантів, міжнародної технічної допомоги, засобів міжнародних програм і проектів, а також добродійних внесків.

Нагадаємо, що згідно Закону "Про сільськогосподарську дорадчу діяльність", надання соціальних советнических послуг проводиться на конкурсній основі і являється неприбутковою діяльністюякою можуть займатися суб'єкти із спеціальним статусом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини