Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підписаний Закон, що розширює повноваження ВСУ і обмежуючий доступ до судових рішень

10 листопада 2011, 16:30
6515
18
Реклама

Президент підписав прийнятий парламентом у кінці жовтня Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно розгляду справ Верховним Судом України".

Закон дозволяє Верховному Суду виносити за результатами перегляду справ нові рішенняякі підлягають публікації на його офіційному веб-сайті.

Судді зобов'язані використовувати укладення ВСУ про застосування норм матеріального права, викладені в рішеннях, винесених за результатами розгляду заяв про перегляд судових рішень.

Справи у Верховному Суді переглядатимуться колегією суддіва в деяких випадках - спільним засіданням палат або усім складом Верховного Суду.

Кількість суддів ВСУ зросте з 20 до 48 чоловікпоновиться діяльність судових палат (у адміністративних, господарських, карних і цивільних справах).

Крім того, Закон обмежив доступ до рішень судів загальної юрисдикції : в Реєстр судових рішень потраплятимуть не усі рішення судів загальної юрисдикції (у розумінні Закону про допуск до судових рішень)а тільки ті з них, перелік яких затвердить Раду суддів України за узгодженням з Державною судовою адміністрацією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини