Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова роз'яснила особливості оподаткування нотаріусів і інших "незалежних професіоналів"

10 листопада 2011, 11:38
2489
4
Реклама

Основні моменти оподаткування суб'єктів, що здійснюють незалежну професійну діяльність (в т.ч. приватних нотаріусів), обкреслила ДПАУ в листі № 1377/До/17-0714.

У разі отримання ними доходу, безпосередньо пов'язаного з професійною діяльністюзамовник послуг (клієнт) -хозсубъект не виступатиме податковим агентом, якщо "незалежний професіонал" надасть копію довідки про узяття його на облік в якості самозанятого особи органом податкової служби.

Якщо копія довідки з яких-небудь причин не надається, суб'єкт господарювання повинен виконати усі функції податкового агента, сплативши податок по ставках, встановленим ст.167 Податкового кодексу. Податок у такому разі утримується за рахунок прибутків "незалежного професіонала".

Крім того, податкова акцентувала увагу на необхідності подачі податковій декларації платниками податку, що займаються незалежною професійною діяльністю, до 1 травня року, що йде за звітним, і обов'язковому включенні туди прибутків, отриманих від осіб, що не є податковими агентами, а також прибутків іноземного походження.

Не забули нагадати і про обов'язкове ведення особами, що здійснюють незалежну професійну діяльність, книг обліку прибутків і витрат.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини