Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Державний іпотечний банк видаватиме безвідсоткові кредити аграріям

10 листопада 2011, 10:36
187
0
Реклама

Після завершення земельної реформи, земля стане предметом товарних стосунків. Це дозволить аграріям брати кредити на розвиток під заставу власної землі. Саме Державний іпотечний банк спеціалізуватиметься на видачі кредитів сільгоспвиробникам.
"Якщо зараз банки видають кредити селянам під заставу урожаю, то після ухвалення закону "Про ринок земель", можна буде отримати фінансову допомогу, заклавши землю. Ставка за кредитом складе не більше 8-10%, що набагато менше, ніж в комерційних. Також, на відміну від комерційних банків, кредити будуть довгостроковими. Для того ж, хто розвиватиме сільську інфраструктуру, кредит буде безвідсотковим"- відмітив Сергій Тимченко.
У разі ж нездатності аграріїв повернути позичені засоби, банк зобов'язаний буде продати землю впродовж 6 місяців, оскільки юридична особа не може бути власником земельної ділянки. Державного мита при перепродажі кредитної землі не буде.
"Іпотечний банк створить додаткові можливості для селян, які раніше могли тільки здавати таку землю в оренду, а тепер стануть повноправними хазяями своєї землі"- підкреслив глава Державного агентства земельних ресурсів.
Передбачається, що Державний іпотечний банк надасть високі гарантії і вигідніші умови для сільгоспвиробників, які потребують залучення капіталу у власну справу.

Джерело: AGRONEWS

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини