Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат ПР пропонує відмінити реєстрацію декларацій про відповідність

7 листопада 2011, 17:28
1068
0
Реклама

Народний депутат від фракції Партії регіонів Володимир Толстенко у законопроекті № 9355 пропонує відмінити обов'язкову реєстрацію виробниками (постачальниками) продукції декларацій про відповідність.

Замість цього пропонується покласти на виробника обов'язок супроводжувати свій товар декларацією про відповідністьякщо цього вимагає технічний регламент. Відповідно, в документах на продукцію не відбиватиметься реєстраційний номер декларації і не буде відповідальності за його відсутність.

На сьогодні, згідно ст. 32 Закону "Про стандарти, технічні регламенти і процедури оцінки відповідності" декларація про відповідність підлягає обов'язковій державній реєстрації в Держспоживстандарті. Цей же орган визначає порядок ведення реєстру зареєстрованих декларацій про відповідність.

У Законі про захист прав споживачів передбачена відповідальність за реалізацію продукції, належній обов'язковій сертифікації, в документах на яку відсутній реєстраційний номер декларації про відповідність (якщо цього вимагає технічний регламент).

Проте європейське законодавство, відповідати якому прагне (згідно з узятими на себе зобов'язаннями) Україна, припускає максимально широке визнання декларації виробника (без вимоги про її реєстрацію) з повною відповідальність виробника за відповідність продукту декларації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини