Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон про "упрощенке"

18 листопада 2011, 15:30
22917
6
Реклама

Президент підписав Законщо вносить зміни в Податковий кодексщо стосуються спрощеної системи оподаткування. До речі, Закон був повторно ухвалений з його, президентськими зауваженнями.

Поправки були спрямовані в Раду 3 листопада, після того, як парламент передав на підпис Главі держави свій варіант документу. Але Президент погодився підписати Закон тільки за умови виключення з його тексту положення про введення нульової ставки ПДВ для експортних операцій по вивезенню зернових і технічних культур сільгоспвиробниками і підприємствами, що безпосередньо придбали у них такі зернові.

Відповідно до закону, спрощена система - особливий механізм заміни сплати окремих податків, встановлених пунктом 297.1 НК на сплату єдиного податку з одночасним спрощенням обліку і звітності. Юрособи і фізособи-підприємці (далі - ФОП) можуть самостійно обрати спрощену систему, якщо вони відповідають певним критеріям.

Суб'єкти господарювання, "упрощенку", що застосовують, діляться на 4 групи. Законом встановлений перелік суб'єктів, що не мають права скористатися спрощеною системою оподаткування. Зокрема, до таких віднесені: суб'єкти, що здійснюють діяльність у сфері азартних ігор, обміну валют, виробництва, продажу, експорту і імпорту підакцизних товарів; продажі предметів мистецтва і антикваріату і інш., а також ФОП-аудитори, страхові брокери, нерезиденти і так далі

Закон дозволяє ФЛП-единоналожникам реєструватися платниками ПДВа також дозволяє платникові податку на прибуток відносити до витрат засоби, витрачені на придбання товарів (робіт, послуг) у упрощенцев, але перелік прибутків і витрат платники податку на прибуток повинні будуть враховувати в розрізі контрагентів-платників єдиного податку.

Детальніше про Закон можна прочитати в матеріалах ЛІГА :ЗАКОН "Парламент дав підприємцям "упрощенку", "Законопроект про спрощену систему оподаткування : версія Кабміну" і так далі

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини