Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реєстраційна служба: свідоцтво про держреєстрацію не треба міняти на виписку

4 листопада 2011, 10:21
4020
0
Реклама

Як випливає з листи Державної реєстраційної служби від 30.09.2011 р. N 617-0-8-11-7.2 законодавством не передбачена необхідність заміни свідоцтва про державну реєстрацію на виписку або витягання з ЕГР. Також не встановлена заборона або термін використання ФОП наявного у нього свідоцтва.

Крім того, служба роз'яснила різницю між випискою і витяганням з ЕГР. Виписка - це документ, що містить відомості про юрособу або ФОП, що подав запит про її видачу. Запит на отримання виписки подається держреєстраторові по місцезнаходженню чи по місцю проживання просячої особи. За отримання виписки стягується плата у розмірі 17 грн., окрім випадків її надання при держреєстрації ФОП, внесенні відомостей про нього, припиненні ним підприємницькій діяльності по судовому рішенню про визнання банкротом або по рішенню про відміну держреєстрації припинення.

В той же час витягання - це документ, який містить відомості про юрособ або ФОП за критеріями пошуку, вказаними в запиті. Для його отримання той, що просить може звернутися із запитом незалежно від свого місцезнаходження чи місця проживання. Розмір плати за отримання витягання з ЕГР складає 51 гривню. За кожен лист інформації на бланку встановленого зразка стягується плата у розмірі 3,4 гривні.

Нагадаємо, що Законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно відміни свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи і фізичної особи - підприємця" виключено з чинного законодавства поняття "Свідоцтво про державну реєстрацію фізичної особи - підприємця". Замість цього в тих випадках, де передбачалося представлення копії свідоцтва, встановлена необхідність представлення виписки або витягання з ЕГР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини