Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС - Проблема визначення безнадійної заборгованості для списання за рахунок страхового резерву банківськими установами вирішена

3 листопада 2011, 15:39
127
0
Реклама

"Ми констатуємо взаємовигідні результати спільних переговорів з банківськими установами, адже така робота триває вже не перший місяць. І сьогодні податкова служба України робить черговий крок назустріч банківському сектору", - відмітив Віталій Захарченко.

Віднині, керуючись нормами підпункту 159.1.4 статей 159 Податкового кодексу України, згідно Порядку, затвердженого постановою НБУ від 01.06.11 №172, банки мають право списувати за рахунок страхового резерву заборгованість, яка визнана безнадійною згідно з нормативно-правовими актами НБУ, у тому числі у разі невідповідності визначеним в Податковому кодексі України ознакам безнадійної заборгованості, без віднесення надалі цього страхового резерву на дохід банку.

Крім того, на нараді обговорювалися питання, що стосуються правив, по яких починається надання юридичними особами (комерційними агентами) послуг з переказу коштів на підставі агентських договорів з банками, придбання торгового (короткострокового) патенту на здійснення підприємницької діяльності відособленими підрозділами, якщо такі не є платниками податку на прибуток, звільнення від оподаткування ПДВ операцій банків по постачанню заставного майна, оподаткування операцій по торгівлі цінними паперами в умовах дії Податкового кодексу України, узгодження переліку послуги з розрахунково-касовий обслуговування, яка не є об'єкт оподаткування пдв і т.д.

У кінці зустрічі голова ДПС України Віталій Захарченко виразив надію, що найближчим часом буде створена постійно діюча комісія, в яку входитимуть представники державних відомств і банківського сектора. За словами керівника податкової служби, члени комісії співпрацюватимуть у напрямі розробки законодавчих ініціатив для поліпшення фінансової ситуації у банківській сфері.

За інформацією прес-служби ДПС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини