Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ зобов'язав Київраду понизити тариф на розміщення телекомунікаційних мереж

3 листопада 2011, 15:01
124
0
Реклама

Зокрема, Київська міська рада зобов'язана вжити заходи для зниження тарифу на розміщення телекомунікаційних мереж і переглянути механізм розподілу суми отриманих платежів, визначеного рішенням від 14 липня 2011 № 378/5765 "Про питання впорядкування діяльності суб'єктів господарювання у галузі зв'язку і інформаційних технологій".
Так, вказаним рішенням Київрада доручила КП "Киевжилспецэксплуатация" здійснювати моніторинг і координацію розміщення суб'єктами господарювання телекомунікаційних мереж у будівлях комунальної власності, укладати відповідні договори.
Крім того, при визначенні розміру тарифу на вказану послугу (а він складає 60 грн. для суб'єктів господарювання) витрати розраховуються на кожну квартиру житлової будівлі, без урахування того, користуються жителі відповідними послугами або ні.
За даними АМКУ, лише 25% від суми отриманих підприємством платежів за розміщення мереж спрямовується на відшкодування витрат на зміст відповідних місць, а інші - 75% розподіляється по інших, не пов'язаним з цим напрямом діяльності.
Такі дії можуть привести до встановлення економічно необгрунтованих тарифів на розміщення телекомунікаційних мереж в житлових і нежитлових будівлях комунальної власності столиці і, відповідно, до завищення витрат на надання телекомунікаційних послуг.
За запитом АМКУ Київрада повинна забезпечити встановлення тарифів на послугу на економічно обгрунтованому рівні. Також Київрада повинна довести до відома громадськості і суб'єктів господарювання, які на території міста Києва розміщують телекомунікаційні мережі в житлових і нежитлових будівлях, що прийнято рішення від 14 липня 2011 № 378/5765 торкається діяльності виключно суб'єктів господарювання, які розміщують телекомунікаційні мережі в житлових і нежитлових будинках комунальної форми власності.
Київська міська рада повинна надати в установленому порядку проект рішення, яким вноситимуться відповідні зміни, на узгодження органам АМКУ.
Як відомо, Законом України "Про Антимонопольний комітет України" передбачено, що органи влади, органи місцевого самоврядування, органи адміністративно-господарського управління і контролю зобов'язані погоджувати з АМКУ, його територіальними відділеннями проекти нормативно-правових актів і інших рішень, які можуть вплинути на конкуренцію.
Вказане рішення Київської міської ради з органами АМКУ не узгоджувалося.
В цілях системного аналізу аналогічних проблем в регіонах України, АМКУ доручив своїм територіальним відділенням провести відповідне дослідження.

Як повідомив заступник голови АМКУ Михайло Русинськийзараз готуються відповідні документи для початку розгляду справи відносно КП "Киевжилспецэксплуатация" за ознаками зловживання монопольним положенням.

За інформацією прес-служби АМКУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини