Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін встановив свій порядок визначення платників ПДВ, що мають право на автоматичне відшкодування

Реклама

Мінфін ствердив новий Порядок визначення відповідності платника ПДВ критеріям, що надають право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування ПДВ. Документ закріплює принципи формування критеріїв, що надають право на автоматичне відшкодування ПДВ.

В порівнянні з тим, що раніше діяло, Порядок зазнав мінімум змін. З таких можна виділити відміну заборони на використання даних декларації по ПДВ з відміткою "до відома" для визначення платників податків, питома вага операцій із застосуванням нульовою ставкою яких перевищує встановлений поріг. Інші ключові зміни (зниження з 50 до 40 % загального об'єму поставок із застосуванням нульової ставки ПДВ і обмеження 10 % відмінностей між сумою податкового кредиту і сумою податкових зобов'язань трьома попередніми кварталами) викликані не цим Порядком, а Законом "Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких інших законодавчих актів України по вдосконаленню окремих норм Податкового кодексу України".

Раніше Порядок визначення відповідності платника ПДВ критеріям, що надають право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування ПДВ, був визначений наказом ДПАУ від 25.01.2011 № 42. Причини, по яких Мінфін вирішив затвердити цей порядок (відмінивши при цьому вказаний наказ ДПАУ), враховуючи п. 200.20 НК незрозумілі. Згідно п. 200.20 НК порядок визначення відповідності платника податку критеріям, що надають право на автоматичне відшкодування ПДВ, повинен затверджуватися центральним органом державної податкової служби.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини