Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набуло чинності Положення про Держреєстр баз персональних даних

21 червня 2011, 14:22
4576
1
Реклама

21 червня 2011 року набуло чинності постанова Кабміну від 25 травня 2011 року № 616яким затверджено Положення про Державний реєстр баз персональних даних і порядку його ведення.

Згідно з документом, реєстр є єдиною інформаційною системою збору, накопичення і обробки відомостей про зареєстровані бази персональних даних і ведеться з метою реалізації держполітики у сфері захисту персональних даних.

Утримувачем Реєстру є Держслужба з питань захисту персональних даних (далі - ГСЗПД)підконтрольна Міністерству юстиції. Вона була створена на основі Указу Президента України від 9 грудня 2010 року № 1085/2010який став фундаментальною основою адміністративної реформи в Україні.

Адміністратором Реєстру виступає держпідприємство "Інформаційний центр" Мінюсту. Адміністратор забезпечує технічне і технологічне створення і супровід програмного забезпечення Реєстру, надання доступу до нього, збереження і захист даних, що містяться в Реєстрі.

ГСЗПД здійснює реєстрацію баз персональних даниха також вносить зміни у відомості, що містяться в Реєстрі, про зареєстровану базу персональних даних на підставі заявиподаного власником бази або уповноваженим ним особою. Положення містить перелік відомостей, які повинна містити така заява (наприклад, повна інформація про власника бази; повна інформація про розпорядників бази; інші відомості)

На підставі отриманої заяви в Реєстр вносяться наступні відомості:

- інформація про заявника;

- найменування баз персональних даних;

- дата реєстрації заявником і вхідний номер заяви (за наявності).

ГСЗПД на протязі 10 робочих днів з моменту отримання заяви приймає рішення про реєстрацію бази даних шляхом видачі її власникові посвідчення про держреєстрацію бази або повідомляє про відмову, про що робиться запис в Реєстрі. Основою для відмови може служити невиконання вимог про відомості, які повинні містити заява або недостовірність цих відомостей.

Інформація з Реєстру, у тому числі витягання з нього, видаються за запитом будь-якої фізичної або юридичної особи.

При цьому доступ до відомостей Реєстру можна отримати на веб-сайті Реєструякий веде адміністратор. Правда, норми про доступ до Реєстру через інтернет набудуть чинності тільки з початку 2012 року.

Відмітимо, Закон "Про захист персональних даних" набув чинності з початку цього року. Статтею 9 цього Закону передбачено створення Державного реєстру баз персональних даних. У виконання вимог цього Закону і затверджено це Положення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини