Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін уточнив порядок підтвердження права на позаконкурсну оренду приміщень для видавців і розповсюджувачів книг

14 березня 2011, 12:51
1072
0
Реклама

Постановою КМУ від 11 березня 2011 року № 240 внесені зміни в Порядок визначення об'єму книжкової продукції на державній мові, підготовка, випуск і поширення якої здійснюються вітчизняними видавництвами і підприємствами поширення книжкової продукції, для укладення договорів оренди приміщень.

Згідно частини 7 ст. 9 Закону "Про оренду державного і комунального майна" видавництва, що випускають не менше 50 % книжковій продукції українською мовоюмають право на оренду державних і комунальних приміщень без проведення конкурсу (те ж саме торкається розповсюджувачів книжкової продукції).

Для підтвердження об'ємів книжкової продукції видавництва і розповсюджувачі повинні отримати довідку від Держкомтелерадіо.

Зараз термін дії цієї довідки не встановлений. Тепер же Кабмін доповнює документ нормою про те, що довідка дійсна впродовж 12 місяців з дня її отримання.

Крім того, уряд доповнює Порядок нормою про те, що відповідальність за достовірність відомостей, поданих для отримання вказаної довідки, несе керівник підприємства книгорозповсюдження.

Важливою є і поява нової основи для відмови у видачі довідки. Після набуття чинності змін у видачі довідки відмовлятимуть видавництвам і книгорозповсюджувачам, термін внесення в Держреєстр видавців, виробників і розповсюджувачів видавничої продукції складає менше 12 місяців.

Таким чином, уряд уточнив порядок реалізації права позаконкурсної оренди приміщень видавництвами і продавцями книг. По суті, зміни спрямовані на припинення і запобігання зловживанням з боку вказаних суб'єктів, а також на підвищення ефективності підтримки розвитку державної мови України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини