Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ уточнив питання застосування платіжних засобів в касових операціях

14 березня 2011, 12:09
1601
0
Реклама

Нацбанк розширив сферу застосування Положення про ведення касових операцій в національній валюті в Українірозповсюдивши його на увесь спектр спеціальних платіжних засобів. Постановою правління Нацбанку від 22 грудня 2010 № 573 року внесені відповідні зміни в Положення.

Змінами НБУ уточнює термінологію (зокрема, виключені поняття "Картковий рахунок" і "корпоративна карта"). При цьому за усім текстом такі поняття, як "корпоративна картка", "платіжна картка", "особиста платіжна картка", замінені на "спеціальні платіжні засоби" (корпоративні, особисті, залежно від контексту норми).

В даному випадку це не просто точкові зміни в термінології. Річ у тому, що під спеціальним платіжним засобом розуміється набагато більший перелік платіжних інструментівніж тільки платіжні картки. Серед інших платіжних засобів також можна назвати мобільні платіжні засоби, і інші засоби, що дозволяють ідентифікувати утримувача такого інструменту, наприклад, електронні документи, різні документи на переклад (см Положення про порядок емісії спеціальних платіжних засобів і здійснення операцій з їх використанням).

Крім того, в документ внесені деякі точкові зміни, наприклад, введено поняття сільгосппродукціїа також уточнені деякі формулювання додатків до акту.

Документ зареєстрований в Мінюсті 9 березня, але доки не набув чинності. Передбачено, що він почне діяти з дня офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини