Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Глава ГНСУ : зміни в застосуванні РРО у зв'язку з дією Податкового кодексу

29 грудня 2010, 17:51
3988
0
Реклама

Глава Державної податкової служби України, Віталій Захарченкороз'яснив деякі питання застосування Податкового кодексу на інтернет-конференції 29 грудня 2010 рокупроведеною у рамках спільної кампанії ГНСУ і информагенства ЛІГАБізнесІнформ по роз'ясненню норм НК.

Серед іншого, він відповів на питання про зміни в правилах застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) з набуттям чинності Податкового кодексу.

Для РРО Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України" передбачив впровадження електронної контрольної стрічки РРО і модемів, призначених для передачі копій сформованих РРО розрахункових документів і фіскальних звітних чеків в електронній формі по дротяних або безпровідних каналах зв'язку.

Окрім цього, самим НК, за словами Глави ГНСУ, либерализирована система штрафних санкцій за порушення вимог Закону "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг" 265/95-ВР.

У разі встановлення першого впродовж року порушення при проведенні розрахункових операцій з використанням РРО штрафна санкція складе всього 1 гривну. Друге порушення обійдеться в 100% вартості проданих з порушенням товарів (послуг). А при третьому і кожному наступному порушенні штраф стягуватиметься у 5-кратному розмірі вартості проданих з порушенням товарів (послуг).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини