Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Глава ГНСУ : особливості перерахування податковими агентами до бюджету податку на прибутки фізосіб

29 грудня 2010, 16:31
2519
0
Реклама

Глава Державної податкової служби України Віталій Захарченко у ході інтернет-конференції на порталі ЛІГА.net розповів про терміни перерахування податковими агентами податку на прибутки фізосіб з виплачених прибутків до бюджету.

Згідно п.1.1 ст.168 Податкового кодексуподатковий агент, який налічує (виплачує, надає) дохід оподаткування (далі - НД) на користь платника податків, зобов'язаний утримати податок з суми такого доходу за його рахунок. При цьому використовується ставка податку, визначена ст.167 НК.

Як вказує п.1.2 ст.168 НКподаток сплачується (перераховується) до бюджету під час виплати НД єдиним платіжним документом. Банки приймають платежки на виплату тільки за умови одночасного надання рассчетного документу на перерахування податку до бюджету. Відповідно п.1.4 ст.168 НКякщо НД надається в негрошовій формі або виплачується наличкой з каси податкового агента, то податок сплачується (перераховується) до бюджету упродовж банківського дня, який настав після дня такого нарахування (виплати, надання).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини