Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Державній і комунальній пресі депутати хочуть надати редакційну свободу

24 грудня 2010, 09:30
716
0
Реклама

Група народних депутатів України Андрій Шевченко (БЮТ), Юрій Мирошниченко (ПР), Руслан Князевич (НУНС), Владислав Каськив (НУНС) і Євгеній Суслов (БЮТ) подали на розгляд парламенту законопроект № 7501 про редакційну свободу державної і комунальної преси в процесі її роздержавлення.

Проектом мають намір встановити основні постулати взаємин між органами державної і місцевої влади із заснованими ними друкарськими засобами масової інформації до ухвалення закону про реформування останніх.

Документом встановлюється обов'язок державної і комунальної преси подавати об'єктивну і неупереджену інформацію про діяльність влади. З цією метою проголошується редакційна свобода цієї преси, представлений перелік дій, що являються, на думку авторів, перешкодою професійної діяльності журналістів.

Інформація, ініціаторами якої є органи влади, може поміщатися в пресі тільки на основі угод про освітлення діяльності органів влади і тільки при оплаті з бюджету. Вона має бути відокремлена від журналістських матеріалів і супроводжує реквізитами угоди про освітлення діяльності. До її підготовки і редагування забороняється притягати журналістів державної і комунальної преси.

Проектом регулюється також порядок звільнення головних редакторів названих ЗМІ - за згодою з трудовим колективом редакції.

Будь-які переваги для державних і комунальних ЗМІ в доступі до інформації про органи влади проект забороняє, так само як і забороняє органам державної і місцевої влади створювати нові ЗМІ і ставати співзасновниками існуючих.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини