Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ: визначення бази обкладення ПДВ за касовим способом

15 грудня 2010, 13:58
2794
1
Реклама

Державна податкова адміністрація України в листі від 9 листопада 2010 року № 24139/7/16-1917-20 роз'яснила порядок формування податкового кредиту відповідно до пункту 11.11 Закону "Про податок на додану вартість" (діючим до набуття чинності Податкового кодексу).

Згаданий пункт Закону передбачає визначення бази оподаткування ПДВ постачань теплової енергії, газу, води, інших послуг, що входять в квартплату, за касовим способом.

ДПАУ вказує, що платники ПДВ, що здійснюють операції з поставки вказаних вище послуг фізособам і бюджетникам, які не обкладаються ПДВ, а також Жекам, товариствам співвласників будинку і іншим, що збирає кошти від безпосередніх споживачів з метою подальшого перерахування їх постачальникам, організаціям, повинні і податкові зобов'язання, і податковий кредит обчислювати по касовому методу.

Статтею пунктом 1.11 Закону касовий метод визначається як метод податкового обліку. Відповідно до нього податкові зобов'язання виникають в день зарахування на рахунок (отримання в касу) платника ПДВ засобів, а податковий кредит - в день списання засобів з банківського рахунку (видачі з каси) за поставлені йому товари (послуги).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини