Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи допоможе Україні дозвіл ЄС використовувати назви "коньяк" і "шампанське"?

13 грудня 2010, 11:53
651
0
Реклама

Євросоюз готовий дозволити українським компаніям використовувати захищені географічні назви продуктів живлення в течію 5-10 років після створення зони вільної торгівлі (ЗСТ). Про це за підсумками чергового раунду переговорів про створення ЗСТ повідомив Замміністра економічного розвитку і торгівлі Валерій Пятницкий.

Чиновник відмітив, що таке пропозиція на нинішньому етапі неприйнятний для Україниоскільки не передбачає компенсації виробникам витрат на ребрендинг або перепрофілювання виробництва. "Це називається "Ми вам дозволяємо 5-10 років нести витрати, а потім забороняємо робити і експортувати",- заявив В. Пятницкий. Київ домагатиметься від ЄС відповіді на питання, яким чином ці зобов'язання трансформуються в розширення доступу на ринок ЄС для українських виробників.

В. Пятницкий нагадав, що також належить приділити увагу якості продукції для її відповідності санітарним нормам ЄС, а також охороні інтелектуальної власності, зокрема, на використання зареєстрованих в Європі географічних назв - вин, коньяку, шампанська.

Переговори України з Євросоюзом про створення ЗСТ почалися ще в 2008 році. Питання про географічні найменування, коли однакова назва товару є і в Україні, і в ЄС, являється одним із спірних пунктів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини