Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адміністративна реформа Януковича : перелік нових Міністерств

10 грудня 2010, 11:05
5023
0
Реклама

Президент Віктор Янукович відновив склад Кабмінучастково реорганізувавши вже наявні органи виконавчої влади. Отже, згідно Указу Президента про систему центральних органів виконавчої влади у Україні створюється:

1. Міністерство аграрної політики і продовольства України і Державна інспекція сільського господарства України (реорганізовано Міністерство аграрної політики).

2. Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (реорганізовано Міністерство економіки)на яке покладені функції по реалізації державної регуляторної політики, політики з питань розвитку підприємництва, цінової політики (окрім питань реєстрації юрособ і фізосіб-підприємців).

3. Міністерство енергетики і вугільної промисловості України (реорганізовано Міністерство палива і енергетики, Міністерство вугільної промисловості).

4. Міністерство інфраструктури УкраїниДержавна автотранспортна служба України, Державна авіаційна служба України, Державна служба зв'язку України, Державна служба морського і річкового транспорту України (реорганізовано Міністерство транспорту і зв'язку); нове Міністерство буде відповідальне також і за держполітику у сфері туризму.

5. Міністерство культури України і Державне агентство України з питань кіно (реорганізовано Міністерство культури і туризму), які займатимуться міжнаціональними стосунками, захистом прав національних меншинрелігією.

6. Міністерство надзвичайних ситуацій України, Державна служба гірського нагляду і промислової безпеки України, Державне агентство України по управлінню зоною відчуження, Державна інспекція техногенної безпеки України (реорганізовано Міністерство надзвичайних ситуацій і у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи).

7. Міністерство освіти і науки, молоді і спорту УкраїниДержавна служба інтелектуальної власності України, Державна служба молоді і спорту України (реорганізовано Міністерство освіти і науки, Міністерство у справах сім'ї, молоді і спорту).

8. Міністерство екології і природних ресурсів України, Державна екологічна інспекція України, Державна служба геології і надр України (реорганізовано Міністерство охорони природного довкілля).

9. Міністерство регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України (реорганізовано Міністерство регіонального розвитку і будівництва, Міністерство житлово-комунального господарства).

10. Міністерство соціальної політики УкраїниДержавна інспекція України з питань праці (реорганізовано Міністерство праці і соціальної політики).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини