Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про закони планують розглянути в Раді

2 грудня 2010, 17:45
875
2
Реклама

Юрій Мирошниченко (народний депутат з фракції ПР) представив у Верховній Раді свій проект Закону про закони - проект Закону "Про нормативно-правові акти" № 7409

Під законодавством в проекті мається на увазі сукупність не лише законів і міжнародних договорів, але і інших (підзаконних) нормативно-правових актів. Приведений перелік суб'єктів нормотворчості, види і форми нормативно - правових актів.

На особливу увагу заслуговує стаття 7 документу, в якій встановлена ієрархія нормативно-правових актів. Найвищу юридичну силу має Конституція, далі слідують закони, за ними йдуть постанови Верховної Ради і укази Президента (мабуть, як однаковою сили акти), далі - постанови Кабінету Міністрів, потім накази, розпорядження, постанови, рішення міністерств і інших центральних відомств виконавчої влади і так далі

Розділ III проекту присвячений техніці нормопроектирования, в нім представлені, серед іншого, структура законів і кодексів, реквізити нормативно-правових актів, передбачені скорочення назв складових частин актів для посилань на них, викладені особливості нормативно-правового акту про внесення змін до інших нормативно-правових актів.

Внесення змін можливе шляхом прийняття акту того ж виду і юридичної сили, що і коригований. Забороняється внесення змін до нормативного акту про внесення змінчим нині постійно грішить, порушуючи усі постулати законотворчості, Верховна Рада.

Проект містить вимоги до термінології, опис стадій нормотворчого процесу. Їм передбачена обов'язкова реєстрації підзаконних актів органів державної влади, виконавчої влади АРК, розпоряджень глав місцевих держадміністрацій, рішень місцевих рад і їх виконавчих органів, розпоряджень сільських, селищних, міських голів, голів районних, районних в містах, обласних рад.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини