Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР ухвалила два закони відносно безпеки нехарчової продукції

2 грудня 2010, 13:54
1211
0
Реклама

Парламент схвалив Закон "Про загальну безпеку нехарчової продукції" (законопроект № 7094). Під безпечною нехарчовою продукцією розуміється будь-яка продукція, яка при звичайних або обгрунтованого умовах використання, що передбачаються не несе ніякого ризику або має мінімальні риски.

Закон поширюється на усю продукцію, відносно якої технічними регламентами не встановлені спеціальні вимоги відносно забезпечення її безпеки, за винятком деяких видів продукції, які визначені цим Законом (роботи і послуги, продукція тваринного походження, алкогольна продукція і тютюнові вироби і інші).

Крім того, прийнятий Закон "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" (законопроект № 6694)який поширюватиметься як на стосунки по здійсненню ринкового нагляду за продукцією, відносно якої встановлені вимоги, так і на усю іншу продукцію за винятком видів продукції, визначених Законом (роботи і послуги, продукція тваринного походження, алкогольна продукція і тютюнові вироби і інші).

Ринковий нагляд здійснюється органами ринкового нагляду, які складають єдину систему. Ринковий контроль здійснюється митними органами. Крім того, Законом передбачено існування Ради ринкового нагляду - колегіального органу при центральному органі виконавчої влади з питань економічної політики, який створюється з метою підготовки погоджених пропозицій по організації здійснення ринкового нагляду і контролю.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини