Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держмитслужба розробила законопроект про гарантії при переміщенні через кордон товарів під митним контролем

1 грудня 2010, 15:19
568
0
Реклама

Проект Закону "Про надання гарантій митним органам" запропонувала Державна митна служба України і розмістила для обговорення на своєму сайті.

Пропонований до прийняття Закон застосовуватиметься при переміщенні перевізниками через митний кордон України в будь-кому митному режимі яких-небудь товарів і предметів, що знаходяться під митним контролем.

Надання гарантій являється мірою забезпечення виконання перевізником зобов'язань перед митним органом по дотриманню умов, термінів, маршрутів, способів переміщення товарів і забезпечення безумовного внесення податків і зборів у разі порушення зобов'язань.

Розмір гарантійної суми за проектом визначається митним органом, виходячи з сум податків і зборів, що підлягають сплаті у тому випадку, якщо б товари ввозилися в Україну для вільного використання.

Гарантія може мати вигляд або грошової застави (що вноситься валютою України або інвалютою в касу або на рахунок митниці), або гарантійного документу. Надання гарантійного документу передбачає безумовне виконання зобов'язання гаранта сплатити митний борг у разі невиконання перевізником зобов'язань перед митними органами.

Гарантія може бути разовою (для забезпечення доставки товарів по одній зовнішньоторговельній або транзитній операції по одному документу контролю доставки) або загальною (для забезпечення доставки товарів при ввезенні на територію України для одного одержувача у рамках одного контракту)

Гарантії надаються на гарантійну суму. Максимальна сума гарантії по усіх одночасно діючим гарантійним документам, наданих митним органом одним гарантом, встановлюється на підставі даних про фінансовий стан гаранта Держмитслужбою.

Вводиться Реєстр гарантів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини