Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внутрішня торгівля від Держкомпідприємництва: алкоголем і сигаретами через інтернет торгувати не можна

30 листопада 2010, 16:57
1574
1
Реклама

Державний комітет з питань регуляторної політики і підприємництва виклав для обговорення на своєму офіційному сайті проект Закону "Про внутрішню торгівлю". Згідно з положеннями Закону внутрішня торгівля - економічна діяльність, пов'язана з купівлею-продажем товарної продукції на внутрішньому споживчому ринку.

Проект Закону не торкається торгівлі ліками, продукцією виробничо-технічного призначення, енергетичними ресурсами, цінними паперами, нерухомістю, лотерейними білетами, вхідними квитками до установ культури і спорту, проїзними квитками, знаками поштової оплати, не розфасованими для продажу газом і водою, предметами релігійного культу в культових закладах, біржової торгівлі, торгівлі закладеними речами в ломбардах.

У внутрішній торговій діяльності проект виділяє роздрібну і оптову торгівлю, комісійну торгівлю (новими товарами, що вживалися), мережеву торгівлю - продаж товарів через багаторівневу мережу торгових агентів без участі посередниківторгівлю "на виплату" - на умовах розстрочки остаточного розрахунку на певний термін (під відсотки і без них), дистанційну торгівлю - продаж товару поза торговими або інших приміщень за допомогою засобів зв'язку (у тому числі через інтернет), коли замовлення товару не співпадає в часі з його безпосереднім отриманням споживачем.

Обов'язковою умовою мережевої торгівлі є наявність офісних і складських приміщень для прийняття, зберігання і підготовки товару, а дистанційною - наявність офісних і складських приміщень стаціонарного типу. Торгівля пивом (окрім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами через інтернет заборонена.

Для торгівлі на ринках передбачений Типовий договір оренди торгового місця, дозволена суборенда торгового місця, яка не може спричиняти за собою підвищення орендної плати. Адміністрація ринку зобов'язана вести реєстр договорів оренди торгових місць. Нею (за узгодженням з місцевими органами влади) встановлюється перелік і вартість платних послуг на риках.

Окрема стаття документу присвячена відповідальності (у вигляді штрафів, у тому числі з конфіскацією предметів торгівлі) за торгівлю з порушенням норм Закону, у тому числі - в невизначених.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини