Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Росія визнала, що Катыньскую трагедію організував Сталін

26 листопада 2010, 13:20
1038
4
Реклама

Держдума Росії визнала, що розстріл польських офіцерів під Катинню (РФ) був здійснений за прямою вказівкою Йосипа Сталіна і інших радянських керівників.

"Опубліковані матеріали, що багато років зберігалися в секретних архівах, не лише розкривають масштаби цієї страшної трагедії, але і свідчать, що Катыньское злочин був скоєний за прямою вказівкою Сталіна і інших радянських керівників" - говориться в заяві Держдуми "Про катинську трагедію і її жертви".

"У офіційній радянській пропаганді відповідальність за цей злочин, що дістав збиральну назву Катинської трагедії, приписувалася нацистським злочинцям".- відзначається в заяві.

У нім нагадується, що ще на початку 1990-х років в новій Росії було визнано, що масове знищення польських громадян на території СРСР під час другої світової війни стало актом свавілля тоталітарної державищо піддало репресіям також сотні тисяч радянських людей за політичні і релігійні переконання, по соціальних і іншим ознакам.

Держдума виразила глибоке співчуття усім жертвам необгрунтованих репресій, їх рідним і близьким. "Рішуче засуджуючи режим, що нехтував правами і життям людей, депутати Державної Думи простягають руку дружби польському народу і виражають надію на початок нового етапу у відносинах між нашими країнами, які розвиватимуться на основі демократичних цінностей"- говориться в заяві російського парламенту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини