Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ліцензійні умови по виготовленню ЦБ і бланків сьогодні набувають чинності

26 листопада 2010, 09:00
645
0
Реклама

Міністерство фінансів України ствердило Ліцензійні умови здійснення господарської діяльності по виготовленню бланків цінних паперів, документів строгої звітностіа також Порядок контролю за їх дотриманням своїм наказом від 25 серпня 2010 року № 910.

Усі ці документи набувають чинності 26 листопада 2010 року.

Згідно з Ліцензійними умовами ліцензії на виготовлення бланків цінних паперів (далі - ЦБ) і документів строгої звітності (бланків) видаються на 5 років з вказівкою окремих робіт, які можуть виконуватися у рамках господарської діяльності.

Ліцензіати повинні охоронятися органами внутрішніх справ, мати повний завершений технологічний цикл виготовлення бланківмати підрозділ або особу, відповідальну за дотримання режиму охорони підприємства, а також відділ (обличчя), відповідальний за дотримання державної і комерційної таємниці при розробці систем захисту в процесі виготовлення бланків.

Всього до таких суб'єктів пред'являється 3 види вимог: режимні, технологічні і організаційні.

Порядок контролю за дотриманням ліцензійних вимог містить норми по здійсненню Мінфіном і його органами державного контролю шляхом проведення перевірок суб'єктів господарювання, що отримали ліцензії на виготовлення бланків.

Зокрема, в порядку викладені питання організації планових і позапланових перевірок (підстави, терміни проведення, порядок повідомлення про перевірки, документи на проведення), прав і обов'язків перевіряючої комісії і ліцензіата (суб'єкта господарювання), ходу перевірки і оформлення результатів, оскарження рішення про анулювання ліцензії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини